Om oss

Östlunds begravningsbyråer har hjälpt till med begravningar i flera generationer

Vi vet av egen erfarenhet hur smärtsamt det kan vara att förlora en närstående och hur viktigt det är att få stöd och hjälp. Oavsett hur liten eller stor begravning du önskar, eller om ingen begravning alls önskas, ska du känna dig trygg i att allt blir som du vill ha det.

Efter att vi tillsammans har planerat allt är det dina önskemål som styr vårt arbete. Med kunskap, omsorg och ansvar tar vi hand om allt som måste göras. Är det en klassisk begravning som ska genomföras försöker vi tillsammans med dig göra den stunden till ett vackert minne för livet.

Du kan också redan här på vår hemsida börja förbereda och planera den begravning som önskas. Vi ser gärna att man som anhörig kommer till något av våra kontor men det går att ta allt över telefon, mail och via hemsidan. Ditt val är vårt uppdrag.

Önskas hjälp med tjänster av juridisk karaktär kan vi även bistå med det tack vare vårt samarbete med Verahill Familjejuridik. Deras jurister kan allt om bouppteckningar, arvskiften och upprättande av viktiga juridiska handlingar som testamenten, gåvobrev, äktenskapsförord, gåvobrev och liknande.

Vi vill vara det enkla valet i en svår stund. Varmt välkommen.

Våra medarbetare

Vi finns här för dig

Du kan alltid kontakta oss per telefon, mail eller ett fysiskt möte. Vänligen kontakta någon av oss medarbetare för en fortsatt dialog.

Barn som håller i handen

Våra värdeord

Personliga

Vi ser människan i allt vi gör.

Trygga

Vi följer bästa möjliga begravningssed.

Entreprenöriella

Vi lär av varandra och delar med oss av bra lösningar och idéer.

Hållbara

Vi tar ansvar för vår egen tid här på planeten.

Vår historia

Historien om Östlunds begravningsbyråer

Välkommen till oss på Östlunds Begravningsbyrå. Företagets ursprungliga namn, i alla fall så långt tillbaka i tiden som vi känner till, var Katrineholms Begravningsbyrå och Irma Gustavsson är den tidigast kända ägaren. Hur länge hon hade byrån är okänt men vad vi vet är att hon i början av 1960-talet sålde verksamheten till Eric Tonn Filip Tonebrand, som för ändamålet kom flyttande med sin familj från Sävsjö.

I Sävsjö hade familjen Tonebrand varit verksam i branschen under ett flertal år. Bara något år efter det att Tonebrands tog över Katrineholms begravningsbyrå köpte man även Flens Begravningsbyrå. Sorgligt nog avled Eric Tonebrand redan 1965 och makan Amy Tonebrand blev tvungen att överta verksamheten. Detta gjorde hon med gott resultat och under hennes tid införlivades även Vingåkers Begravningsbyrå i verksamheten. De hade fram tills dess drivits i Einar Emilssons regi.

I början av 70-talet fick Göte Östlund anställning i Amys begravningsverksamhet och i mitten av 70-talet övertog han Katrineholms Begravningsbyrå med tillhörande enheter i Flen och Vingåker. Som namnet avslöjar var det under Götes regi som byrån fick sitt nuvarande namn, Östlunds Begravningsbyrå. Göte ägde byrån fram till 1987 då den såldes till Jan-Åke Cagmo. Jan-Åke ägde och arbetade i begravningsbyrån fram till juni 2012 då Samuel Vikingson övertog verksamheten.

Under åren med Samuel som ensam ägare utökades fokus på Flens kommun samt affärsverksamheten juridik. Våren 2021 öppnade Östlunds ett kontor i Eskilstuna där Jocke Stefanius blivit anställd för byråns etablering. 30 juni 2021 sålde Samuel Vikingson en majoritetsandel av begravningsbyrån till Klarahill, det nationella bolaget som har för avsikt att utmana Fonus i län efter län. Samuel gick från att vara helägare till delägare och fick den nya rollen att ha ett regionalt utvecklingsansvar för Östlunds och Klarahills utbredning i Sörmland.

Vi är en liten aktör men med stora ambitioner. Vi är den lokala begravningsbyrån med de höga anspråken. Vi vill vara det naturliga valet i vårt område för den som drabbas av sorg och behöver vända sig till en byrå av vårt slag. Vi vill vara det enkla valet i en svår stund.

Sist men inte minst är vi naturligtvis också auktoriserade av SAB, Sveriges Auktoriserade Begravningsbyråer.

En del av SBF

Vi är en del av SBF

Alla Klarahills begravningsbyråer är auktoriserade och medlemmar av Sveriges begravningsbyråers förbund (SBF). Idag utgör vi cirka 20 procent av SBF. Men vad innebär då själva auktorisationen?

Den som anlitar en auktoriserad begravningsbyrå kan förvänta sig att få en trygg och väl genomförd begravning. Anhöriga som väljer en av våra byråer kan förvänta sig lite mer. Vi är beredda att alltid gå lite längre för att överträffa kundernas förväntningar.

SBF