Minnesstund

En minnesstund kan ordnas på flera olika sätt och det är viktigt att den planeras ordentligt. Vad man skall bjuda på, hur man skall duka, hur man skall placera gästerna, om det behövs sångtexter, kanske förbereda tal eller diktläsning. Kanske man väljer ut musik som man vet att den avlidne hade uppskattat och arrangerar ett minnesbord med fotoalbum och andra minnessaker. När det gäller minnesbord har vi på Östlunds Begravningsbyrå ett särskilt samarbete som innebär att vår kontakt hjälper till att ställa i ordning ett minnesbord till minnesstunden (mot en avgift förstås). Ju noggrannare förberedelser desto mer minnesvärd blir minnesstunden och där kan vi ge många goda råd.

Vi har kontakt med många duktiga och pålitliga restauranger och cateringfirmor som anordnar minnesstunder. Det finns även flera församlingar som hjälper till att anordna minnesstunden i sina församlingshem. Man kan likaså anordna den själv i hemmet. Man behöver inte inbjuda alla till minnesstunden, vissa vill vara för sig själva och då samlas endast de närmaste i hemmet eller på någon restaurang.

O.s.a.
Om svar anhålles är ett alternativ där man anmäler sitt intresse att deltaga på efterföljande minnesstund. Det är en bra funktion som underlättar då man skall anmäla antalet till servering eller ordnar förtäringen själv. Detta skrivs oftast i dödsannonsen och sista anmälningsdatum är vanligen några dagar före ceremonin. Vi på begravningsbyrån kan ombesörja en sådan lista och sedan anmäla antalet till serveringen.

De olika serveringarna har olika menyer och har även olika pris per kuvert. På begravningsbyrån finns menyblad med priser för de aktuella serveringarna.

Background image: